MontBlanc

RODO

Nasz adres

Szkoła Języków Obcych PERFEKT

ul. Mechaników 111
65-119 Zielona Góra

e-mail: biuro@perfekt.zgora.pl
tel: 68 320-30-42

INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

 

 

  1. Administratorem danych osobowych jest Szkoła Języków Obcych „PERFEKT”, z siedzibą przy ul. Mechaników 111, 65-119 Zielona Góra,
    tel. 68 320 30 42, e-mail: biuro@perfekt.zgora.pl.
  2. Szkoła Języków Obcych „PERFEKT” przetwarza dane osobowe dotyczące:
  • słuchacza: imię i nazwisko, data i miejsce urodzenia, klasa do której uczęszcza (dotyczy kursów dedykowanych dla dzieci),
  • płatnika: imię i nazwisko, dane adresowe, numer telefonu, adres e-mail, numer i seria dokumentu tożsamości, numer konta bankowego (w przypadku osób regulujących płatność przelewem).
  1. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:
  • zawarcia umowy sprzedaży usługi edukacyjnej tj. kursu języka obcego (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b ogólnego rozporządzenia o ochronie danych – RODO);
  • wykonania zapisów umowy, w tym obsługi reklamacji i obsługi posprzedażowej na podstawie umowy zawartej z nami przez Panią/Pana (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
  • ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
  1. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne w celach związanych
    z zawarciem i realizacją umowy.
  2. Osobie, której dane osobowe przetwarzamy przysługuje prawo dostępu do treści danych osobowych, prawo ich sprostowania lub usunięcia, a także prawo ograniczenia przetwarzania. W sytuacji gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. b) RODO, przysługuje także prawo do przenoszenia danych. W przypadku przetwarzania danych osobowych w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami przysługuje również prawo do wniesienia sprzeciwu.
  3. Dane pozyskane w związku z zawarciem umowy i wykonaniem jej zapisów przetwarzamy do końca okresu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy oraz do końca okresu wynikającego z przepisów prawa określającego okres przechowywania danych osobowych, np. przepisy podatkowe.
  4. Dane osobowe nie będą przekazywane innym podmiotom. Dane mogą być udostępnione jedynie
    w sytuacji, gdy zwróci się o to uprawniony na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa organ w ramach prowadzonego przez siebie postępowania (np. policja, prokuratura, sąd).
  5. Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. Oznacza to, że żadne decyzje nie zapadają automatycznie oraz że nie buduje się żadnych profili.
  6. W przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych narusza obowiązujące przepisy prawa, przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego. W Polsce organem nadzorczym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  7. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego (poza Unię Europejską) lub organizacji międzynarodowej.
  8. Jeśli ma Pan/Pani jakiekolwiek pytania dotyczące sposobu, celów lub zakresu przetwarzania danych osobowych przez Administratora lub pytania dotyczące przysługujących uprawnień, prosimy o kontakt: , tel. 68 320 30 42, e-mail: biuro@perfekt.zgora.pl